KUNGABORDET, ÖSTGÖTALEDEN, NORRA VI

Här i Ydre njuter vi av naturen och den vackra tysta miljön. 100 meter innan kaféet hittar ni en vacker utsiktsplats som kallas Kungabordet.
Kungabordet har fått sitt namn efter att Kung Gustaf VI Adolf åt lunch på denna plats på sin Eriksgata 1953, vår nuvarande kung var även han här på sin Eriksgata. Idag finns här bra parkeringsmöjlighet och bord/bänkar för att kunna njuta av utsikten.

Östgötaleden är en vandringsled som går genom hela Östergötland. Om du går sträckan Visskvarn – Vassviksberget så passerar leden genom vår gård Stora Rödje. Vassviksberget erbjuder ännu en vacker utsiktsplats över Norra Vi-fjärden.

Norra Vi är en kyrkby som ligger 3 kilometer från oss. Här finns knappt 200 bofasta och cirka 450 fritidsboende. I byn finns en fin badplats där det också finns möjlighet att bo på den lilla campingen som drivs av eldsjälar i bygden.
Norra Vi kyrka invigdes 1775 men det har funnits kyrka på denna plats sedan 1300-talet. Den är byggd i lantlig Gustaviansk stil och ligger fridfullt vid Sommens strand.
I Norra Vi finns en båthamn och en iläggningsramp som kan användas mot en mycket låg summa som betalas kontant på plats eller via Bankgiro till Norra Vi båtklubb.